Recorregut (Currículum)

Tomàs Torras i Costa, neix a Castellbell i el Vilar (Bages), província de Barcelona. Deixeble del Centre d'Estudis CEAC de Barcelona del qual obtingué el títol de Dibuixant Artístic l'any 1967.
Entra al Cercle Artístic de Manresa l'any 1974. Durant bastants anys participa a les classes de dibuix al natural i tallers.
Assisteix a l'Escola d'Arts i Oficis de Manresa, als tallers d'imatge de Josep Barès, l'escola de Rafael López i Blau estudi d'Art.
L'any 1981, primera exposició col·lectiva a Castellbell.
L'any 1985, primera exposició de dibuix individual a la sala d'exposicions del Cercle Artístic de Manresa.
Als anys 90 passa a formar part de la junta del Cercle de Manresa sota la presidència de Salvador Clotet.
Estudia gravat i participa en tallers organitzats per el Cercle Artístic del Moianès, sota la direcció de Judit Alboquers.
Conrea el dibuix a llapis i tinta, pastel i gravat. No és amant de participar en concursos.
Ha participat en nombroses exposicions individuals i col·lectives. La seva obra apareix en diverses col·leccions particulars, així com també en països com Portugal, Croàcia, Suïssa, Itàlia, Polònia, Veneçuela, Andorra, Sydney (Austràlia) i Alemanya.
Últimament ha exposat a la Galeria Art 7 de Manresa, Galeria Cebriart i Global Art de Barcelona, Galeria Sant Pol Art de Sant Pol de Mar, Sala de Convencions La Nau i Casa de Cultura de Tossa de Mar, Cau d'Art de Berga, Espai d'Art l'Esquerra de l'Eixample Ajuntament de Barcelona, Castell de Montesquiu-Diputació de Barcelona, el Casal de Moià exposició i presentació del Grup 5 al Blanc, Mostra retrospectiva 35 anys al Cercle 1974-2009 Manresa, aula de Cultura Caixa Penedès Igualada i Solsona, Sala Dependències Municipals Calafell, Sartc d'Art 2010 Igualada, Ateneu Igualadí, Aula de Cultura Unnim, Aula de Cultura El Corte Inglés Barcelona, Castell de Cardona Parador Nacional, ShowArt Internacional Catalunya 2012 a la Sala Tastet d'Art Barcelona, Exposició i presentació del llibre "Artistas de nuestro tiempo" a BCM Art Gallery Barcelona, Sala Delger Caldes de Montbui, Museu de la Roca Foradada Roda de Barà, Sala Kutxabank i Galeria Bernet de Barcelona, Galeria Restaurant el Raco d'en Pep, Vic.

Asistencia a Salons Internacionals: 32 Saló d'estiu de Tossa de Mar, any 2007 - 26è Saló d'art Du Val de Cher, Saint Victor-Montluçon, Allier (França) any 2008 - VII Saló d'arts plàstiques Sant Joan les Fonts, premi d'honor any 2010 - VIII, IX i X Saló d'arts plàstiques Sant Joan les Fonts, anys 2011, 2012 i 2013 - Galleria Sabrina Falzone, Milano (Itàlia) any 2012 - Show Art Internacional Catalunya any 2012 - I Mostra Internacional 2013, aquarelistes de Catalunya - Les Amis du Val d'Or 40 Salon International, Meillant (França) any 2013.

CONCURS: de pintura de Serinyà, premi honorífic any 2010 - 2on. premi Ajuntament de Camprodón 2010 

BIBLIOGRAFIA

ARTISTAS 1 | 2006-2007

Produït per Estudi Chifoni i Galeria Cebriart amb 40 artistes de l'estat espanyol.

IMATGES I PARAULES

amb dibuixos de Tomàs Torras i poemes de Beatrice Niffenegger.

GRANDES ARTISTAS DE HOY

Edicions Ecuador amb 155 artistes de l'estat espanyol.

ARTISTAS DE NUESTRO TIEMPO

Impulsat per Art 9 Nou i GalArt Barcelona

GAL ART

diccionari, artistes, articles, comentaris, gal·leria, exposicions, etc.

LES AMIS DU VAL D'OR

40 Saló Internacional

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada